Anda pernah seksa diri sendiri atau kenal sesiapa yang buat 2 – 3 kerja dalam masa sehari? Buat kerja time-time weekend, time orang cuti… Jom baca dulu kisah #AnakDidikAzizanOsman ni…Buat 3 kerja setiap minggu? Tuan Zulhelmy Hishamuddin, pemilik Zuelbiz Group Enterprise (Ubaila) atau lebih mesra dengan panggilan Tuan Ming pun pernah alami situasi ni… Dulu beliau tak letak harapan yang tinggi pada bisnes, tak terfikir pun nak buat bisnes!Bayangkan lah kerja 3 kali sehari… Pagi, malam dan juga weekend. Kerja photographer, marketer, air traffic engineer… Kerja tak ada cuti, sadis kan?! Apalah agaknya rasa macam ni???
Bagi Tuan Ming sendiri, sikit pun tak rasa penat sebab dah jadi kebiasaan bagi dia. Kerja pun bukan untuk orang lain, untuk isteri dan masa depan..Tapi, ada yang Tuan Ming tak sedar… Beliau “terhutang” banyak sangat masa dengan isteri. Makin hari makin tak ada masa untuk isteri!Apalah makna belajar tinggi-tinggi… Master di Nottingham tapi hidup asyik dengan kerja je 24 jam tapi tapi kewangan masih lagi tak stabil dan huru-hara? Lebih teruk, kehidupan pada tahap yang kritikal hingga akaunnya jadi negatif dan akaun isteri hanya tinggal RM8 je. 8 ringgit?? Nak makan apa ni? Macam mana nak teruskan hidup? Akhirnya terpaksa keluar dari rumah sewa sebab dah tak mampu nak bayar.Sebelum berhenti kerja, Tuan Ming berhasrat nak join program RichWorks… Tapi, disebabkan isterinya memang dah ada bisnes online, dia hanya menghantar isterinya. Tuan Ming pula jaga anak di hotel.Tak lama lepas tu, Ming pun buat keputusan untuk berhenti kerja sebab nak bantu isteri. Tapi silapnya, Tuan Ming tak ada ilmu yang cukup bagus dalam bisnes..Bisnes online isteri yang dibina pada Januari 2016 mengalami kejatuhan pada pertengahan tahun 2017. Sejak tu, Tuan Ming datang ke program RichWorks semula dengan harapan nak pulihkan semangatnya..Tak lama lepas tu,Tuan Ming berusaha sampai berjaya bina bisnes sendiri yang menjual blouse Muslimah plus size.Bagi Tuan Ming sendiri, kejayaannya kini bukan hanya berdasarkan pada jualan yang mencecah hampir RM500,000 setakat tahun ni, tapi melihat bisnesnya berkembang dengan team yang hebat.Keadaan Tuan Ming yang dulu membuatkan dia sangat nekad NAK UBAH HIDUP dan tak nak berada di takuk yang sama lagi, tak sanggup dah!Amacam? Apa anda rasa lepas baca kisah Tuan Ming ni? Pernah alami keadaan terdesak hingga hidup negatif? Terpaksa tebalkan muka pinjam duit demi nak teruskan hidup?Anda nak kehidupan struggle berakhir? Nak belenggu hutang-piutang sekeliling pinggang langsai? Nak bisnes dan kewangan yang lebih kukuh? Nak sales dan income luar biasa?Nak keperluan hidup cukup, tak perlu mencatu lagi? Nak ada rumah dan kenderaan mewah sendiri? Nak pergi umrah dan haji? Nak senangkan pasangan, ibu bapa dan keluarga? Apa lagi impian anda?